De helaas afgelaste Truckrun van 2020

Truckrun / Covid-19

Hallo Truckrunvrienden,

Aanstaande 4 april is het eindelijk weer zo ver! Dan gaan we weer los om een hoop mensen een leuke dag te bezorgen!!

Het voorbereiden van de Truckrun 2020 was een weg met de nodige hobbels.

Enerzijds de stikstofneerslag in de Natura 2000 gebieden, Voornes-Duin en Haringvliet, waardoor we de route drastisch hebben moeten aanpassen. Als gevolg hiervan kunnen we dit jaar niet door Oostvoorne, Rockanje en Hellevoetsluis rijden. Anderzijds kwam de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met het ‘advies’, dat eigenlijk gewoon een eis is, dat de run niet langer mag zijn dan 100 voertuigen. Op dat moment zakten de moed en motivatie ons wel even in de schoenen.. Maar…de koppen bij elkaar en vergaderen. We gaan er toch gewoon vol voor, want waar een deur dicht gaat, gaat altijd weer een andere open!

Hierna kwam het plan op tafel om met twee runs te gaan rijden. De gemeente kwam zelf gelukkig ook met deze optie, waardoor we weer vol goede moed met het organiseren van de Truckrun ver-der konden gaan! We hebben geen klagen als het gaat om de medewerking en het meedenken van de gemeente Nissewaard, het evenementenbureau (politie) en de brandweer. Dit werkte voor ons extra motiverend!

Dit jaar gaan we dus met twee runs rijden, dat mogelijk is geworden door de inkorting van de route. Een geluk bij een ongeluk dus. Hierdoor kunnen we gelukkig met hetzelfde aantal chauf-feurs en bijrijders werken als vorig jaar. De eerste run vertrekt om de alom bekende tijd van 10:30 uur vanaf de Curieweg richting Rozenburg en is terug tussen 12:30 uur en 13:00 uur. De tweede run vertrekt ca. 12:00 uur en zal tussen 14:00 uur en 14:30 uur weer terugkeren op de Curieweg.

We werken dit jaar met consumptiebonnen of muntjes, om ervoor te zorgen dat iedereen van wat lekkers kan genieten! Koffie, cappuccino, thee en warme chocomelk blijven wel vrij beschikbaar voor bezoekers.

We hopen dat het weer een gigantisch mooie dag gaat worden voor de bijrijders en we willen al-vast alle vrijwilligers, chauffeurs, begeleiders en sponsors onwijs bedanken om dit mogelijk te ma-ken!

Tot 4 april!!